Despre mine

Fotografia mea
Sincer,nici eu nu ma cunosc.Multa lume zice ca sunt asa si asa...nu pot nici sa-i contrazic si nici sa-i aprob.Fiecare ma vede asa cum apar in fata lor si tin sa mentionez ca sunt foate schimbatoare.

joi, 19 mai 2011

Viata VI

Isaac Newton 1643 - 1727
Isaac Newton e considerat a fi una dintre cele mai influente personalitati din istoria omenirii. Om de stiinta, Newton s-a preocupat si de religie, alchimie si altele. De fapt, a scris mai mult despre studii oculte decat despre fizica si matematica.

Curiozitatea lui pentru stiinta si invatatura s-a declansat cand mama lui a incercat sa il forteze sa devina fermier ca sa intretina familia. Un alt factor care l-a motivat a fost un coleg care il tachina mereu la scoala. Ca sa le faca in ciuda, Capricornul Newton a excelat in studii.

Contributia lui in fizica a fost covarsitoare: el a descris legea gravitatiei, a demonstrat ca Pamantul si celelalte corpuri ceresti se misca in spatiu dupa aceleasi legi. Tot el si-a dat seama ca lumina se descompune intr-un spectru de culori, a calculat viteza sunetului si a construit un telescop mai avansat decat cele existente atunci.

Legenda spune ca si-ar fi dat seama de legea gravitatiei cand a cazut un mar dintr-un pom, lovindu-l in cap. Ceea ce nu e atat de deplasat mai ales tinand cont ca Newton era un tip modest si nu avea nevoie de experimente pretentioase pentru cercetarile lui: "Nu stiu ce crede lumea despre mine, dar eu ma vad ca pe un copil care se joaca pe malul marii si se amuza din cand in cand descoperind o pietricica mai fina sau o scoica mai frumoasa decat cele obisnuite. Insa inaintea mea se intinde un ocean de adevar care ramane neexplorat."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu