Despre mine

Fotografia mea
Sincer,nici eu nu ma cunosc.Multa lume zice ca sunt asa si asa...nu pot nici sa-i contrazic si nici sa-i aprob.Fiecare ma vede asa cum apar in fata lor si tin sa mentionez ca sunt foate schimbatoare.

vineri, 6 mai 2011

Viata IV

Marco Polo 1254 - 1324

Ai fost Marco Polo, explorator si autorul unui foarte cunoscut jurnalul de calatorie. Marco Polo a avut o viata zbuciumata, plina de aventuri. Si-a cunoscut tatal cand implinise deja 17 ani: acesta era si el un explorator, iar multe dintre povestile scrise apoi de Marco Polo amesteca experientele tatalui sau cu ale lui. A pornit, alaturi de el si de unchiul sau, intr-o calatorie epica in Asia, a durat 24 de ani.

Cand s-a intors cu bogatii si comori in Venetia, orasul natal, a gasit razboi. Imediat intemnitat, Marco a fost nevoit sa dicteze povestea aventurilor sale unui coleg de celula, care a adaugat si el cateva povesti. Calatoriile lui Marco Polo a fost cartea care le-a prezentat europenilor Asia Centrala si China. Desi a descris lucruri precum banii de hartie sau arderea carbunilor, el a neglijat sa scrie despre Marele Zid Chinezesc sau despre betisoare.

Odata eliberat, a devenit un comerciant bogat si a avut o viata de familie buna. A finantat alte expeditii, dar nu a mai plecat niciodata din Venetia. Marco Polo i-a inspirat pe multi alti exploratori, inclusiv pe Columb, sa plece in lumea larga.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu