Despre mine

Fotografia mea
Sincer,nici eu nu ma cunosc.Multa lume zice ca sunt asa si asa...nu pot nici sa-i contrazic si nici sa-i aprob.Fiecare ma vede asa cum apar in fata lor si tin sa mentionez ca sunt foate schimbatoare.

vineri, 22 aprilie 2011

Viata II

Suiko, prima imparateasa a Japoniei 554 - 628

In istoria Japoniei, au fost sase imparatese, iar Suiko a fost prima femeie care sa conduca imperiul. Dupa moartea sotului ei, imparatul Bidatsu, au urmat multe lupte si conflicte pentru putere. Pentru a se pune capat acestor probleme de succesiune, Suiko a fost rugata sa acceada la tron.

Treptat ea a reusit sa se elibereze de sub influenta consilierilor si a unui print desemnat ca regent. Faptul ca a rezistat la putere timp de 35 de ani e dovada ca Suiko avea anumite abilitati politice. Sub conducerea ei, budismul a fost recunoscut oficial, ea fiind unul dintre primii monarhi budisti din Japonia. In 604 a intrat in vigoare Constitutia celor 17 Articole valabila pana in 1890. Erau predicate armonia, invatatura budista, adecvarea, supusii erau incurajati sa isi asume responsabilitate pentru propria existenta. Unii spun ca aceasta constitutie este inca valida din moment ce Constitutia Japoniei, din 1947, a anulat doar legile cu care se afla in contradictie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu