Despre mine

Fotografia mea
Sincer,nici eu nu ma cunosc.Multa lume zice ca sunt asa si asa...nu pot nici sa-i contrazic si nici sa-i aprob.Fiecare ma vede asa cum apar in fata lor si tin sa mentionez ca sunt foate schimbatoare.

vineri, 29 aprilie 2011

Zodiacul arab si femeile

In cultura araba, femeile au o putere sociala redusa, motiv pentru care chiar si zodiile din zodiacul arab poarta denumiri de arme de lupta, fiind asociate cu masculinitatea si forta.

Rolul femeii in societatea musulmana este cel de mama si sotie supusa, de aceea informatiile putine, pe care acest zodiac le ofera despre femei, sunt legate de casatorie si familie.

Ar fi interesat de aflat daca prezicerile acestui zodiac antic legat de femei mai este relevant si in societatea actuala.

Prima categorie din zodiacul arab este cea a ”armelor scurte” iar femeile nascute in aceste 4 zodii: Briceag (23 august - 22 septembrie), Pumnal (21 martie - 20 aprilie), Cutit (22 iunie - 22 iulie) si Pumnal arabesc (23 octombrie - 21 noiembrie) sunt femeile considerate cele mai bune mame. Fertilitatea lor a fost renumita precum si grija cu care isi ingrijesc copiii si ii apara in situatii critice. Erau capabile de mari sacrificii pentru cei din jur, avand insa putine pretentii.

Femeile nascute in zodia Briceag (23 august - 22 septembrie) erau mai rebele si in consecinta barbatul ales de parintii lor pentru ele era unul mult mai in varsta, care sa le educe. In epoca moderna pe care o traim, aceste femei isi manifesta liber spiritul rebel, fiind ascutite la limba, dar in secret, dornice de un barbat pe care sa il poata admira si respecta. In general, zodia lor spune ca se casatoresc cu un barbat mult mai in varsta decat ele, din zodia Pumnal (21 martie - 20 aprilie), Pumnalul arabesc (23 octombrie - 21 noiembrie) sau Ghioaga taraneasca (21 aprilie - 20 mai).

Femeile nascute in zodia Pumnal (21 martie - 20 aprilie) erau considerate a fi fete istete si harnice, foarte bune gospodine, capabile de multa munca si dedicare. Erau alese repede pentru casatorie deoarece aveau reputatie buna. In epoca noastra, aceste femei manifesta aceleasi calitati si sunt respectate de partenerul lor deoarece sunt harnice, insa ele tind sa faca prea multe compromisuri pentru bunul mers al relatie. Zodia lor araba spune despre ele ca se casatoresc la varsta tanara, cu un barbat din zodia Pumnal Arabesc (23 octombrie - 21 noiembrie), Buzdugan (21 mai - 21 iunie) sau Ghioaga taraneasca (21 aprilie - 20 mai)

Femeia nascuta in zodia Cutit (22 iunie - 22 iulie) era considerata una din cele mai bune sotii, deoarece era obedienta, delicata, linistita, ingrijea membrii mai in varsta ai familiei, era capabila de o dragoste profunda fata de copii si o veneratie sincera fata de sotul ei. In epoca noastra moderna, aceasta femeie speram ca este la fel de apreciata pentru calitatile ei interioare, si nu neaparat pentru cele exterioare. Zodia lor araba spune ca ele faceau casatorii foarte bune, in general cu barbati bine vazuti in societate, din zodia Cutit (22 iunie - 22 iulie), Toporisca (19 februarie - 20 martie) sau Lance (decembrie - 19 ianuarie).

Femeile nascute in zodia Pumnal arabesc (23 octombrie - 21 noiembrie) erau considerate unele din cele mai pasionale femei, inzestrate din nastere cu o frumusete ravasitoare, multe ajungand in haremurile barbatilor cu putere de conducere, lucru considerat a fi o onoare. Aveau o capacitate de seductie deosebita. In epoca noastra, femeile din aceasta zodie se pot bucura de sarmul lor. Zodia lor araba spune ca deveneau in general sotiile unor conducatori politici sau de armata, din zodiile Lant (23 septembrie - 22 octombrie), Sabie (23 iulie - 22 august) sau Lance (21 decembrie - 19 ianuarie).

A doua categorie este cea a ”armelor mijlocii”, iar femeile nascute in aceste 4 zodii: Buzdugan (21 mai - 21 iunie), Ghioaga taraneasca (21 aprilie - 20 mai), Toporisca (19 februarie - 20 martie), Lant (23 septembrie - 22 octombrie) erau considerate a fi femei cu abilitati artistice remarcabile, evidentiate in activitatile tipic feminine. Erau apreciate in familie pentru felul lor calm si bland de a fi, intotdeuna pozitivist.

Femeile nascute in zodia Buzgudan (21 mai - 21 iunie) erau femei renumite pentru istetimea lor si capacitatea de a invata repede tot ceea ce reprezentau activitatile gospodaresti si rolul lor ca si femei. Erau deschise spre a invata si a asculta de sfaturile primite de la barbatul lor si membrii mai in varsta ai familiei. Nu erau insa prea tandre, ci mai degraba distante. In epoca noastra, aceste femei isi pot regasi independenta la care visau de secole. Zodia lor araba spune despre ele ca in general se casatoreau cu barbati care erau mult timp plecati de acasa cu activitati de negot, din zodiile Briceag (23 august - 22 septembrie), Pumnal (21 martie - 20 aprilie) sau Buzdugan (21 mai - 21 iunie).

Femeile nascute in zodia Ghioaga taraneasca (21 aprilie - 20 mai) se spunea ca aveau norocul de a fi inzestrate din nastere cu frumusete. Ofereau sentimente sincere, gateau excelent si erau foarte bune mame. Aveau insa nevoie de incurajare, deoarece le era frica sa nu greseasca in ceea ce faceau. In epoca noastra, aceaste femei inca nu si-au pierdut feminitatea naturala cu care sunt inzestrate din nastere. Zodia lor araba spune ca se casatoreau cu barbati bogati, din zodiile Ghioaga taraneasca (21 aprilie - 20 mai), Toporisca (19 februarie - 20 martie) sau Sabie (23 iulie - 22 august.

Femeile nascute in zodia Toporisca (19 februarie - 20 martie) erau vazute ca fiind introvertite si visatoare, inzestrate un talent artistic: o voce buna sau talent la dans pentru care erau apreciate de barbatul care le lua de sotie. In epoca noastra moderna, aceste femei isi gasesc mai greu locul deoarece ele nu sunt facute pentru o viata profesionala plina de lupte. Ele au nevoie de un barbat care sa le sustina financiar. Zodia lor araba spune ca ele se casatoreau cu barbati influenti din zodiile Lant (23 septembrie - 22 octombrie), Sabie (23 iulie - 22 august) sau Arc (22 noiembrie - 20 decembrie).

Femeia nascuta in zodia Lant (intervalul 23 septembrie - 22 octombrie) se considera ca era o femeie manierata, care primea o educatie aleasa de la parintii ei si stia ce inseamna respectul fata de cei din jur. Ea se comporta perfect conform rolului ei si greu ii gaseai un cusur. In epoca noastra, aceasta femeie inca incearca sa se ridice la standardele unui ideal. Zodia lor araba spune ca parintii ei erau fericiti sa o marite foarte bine, in general cu barbati mult mai in varsta, din zodiile Lant (intervalul 23 septembrie - 22 octombrie), Lance (intervalul 21 decembrie - 19 ianuarie) sau Arc (22 noiembrie - 20 decembrie).

A treia categorie este cea a ”armelor lungi”, iar femeile nascute in aceste 4 zodii: Sabie (23 iulie - 22 august), Lance (21 decembrie - 19 ianuarie), Prastie (20 ianuarie - 18 februarie), Arc (22 noiembrie - 20 decembrie) erau renumite pentru frumusetea lor glaciara, mandria si educatia aleasa primita din familie. Erau in general femei tacute, cu o lume interioara bogata, dar care nu aratau nimic din ceea ce simteau, ci se comportau perfect conform rolului lor.

Femeile nascute in zodia Sabie (23 iulie - 22 august) erau femei ordonate si mature deja de tinere. Isi iubeau copiii foarte mult, centrandu-si atentia asupra lor. Se considera ca inteligenta lor putea sa se apropie de a barbatului, insa nu erau lasate sa se exprime. In epoca noastra, aceste femei sunt printre luptatoarele cele mai inversunate pentru drepturile femeilor. Zodia lor araba spune ca se casatoreau cu barbati din zone geografice mai indepartate, iar prin casatorie se mutau departe de locurile natale. Zodia barbatului cu care le era predestinata o uniune era de obicei Buzdugan (21 mai - 21 iunie), Prastie (20 ianuarie - 18 februarie) sau Arc (22 noiembrie - 20 decembrie).

Femeile nascute in zodia Lance (21 decembrie - 19 ianuarie) erau considerate harnice, meticuloase, atente la detalii, serioase si distante, respectuoase fata de barbatul lor. Se prezicea ca vor avea putini copii, dar aceia vor fi baieti. In epoca noastra, aceasta femeie este capabila sa reusesca pe plan profesional la fel de bine ca un barbat. Zodia lor araba spune ca se casatoreau cu barbati care faceau parte din mediul lor social, pe care adesea le cunosteau deja de cand erau fetite, din zodiile Cutit (22 iunie - 22 iulie), Ghioaga taraneasca (21 aprilie - 20 mai), Toporisca (19 februarie - 20 martie).

Femeile nascute in zodia Prastie (20 ianuarie - 18 februarie) erau considerate ca fiind femei introvertite si singuratice, tolerante si afectuoase, insa aveau adesea o nesiguranta in ele, diverse nelinisti si o sanatate fragila. Daca sotul ales lor era dominator, atunci se imbolnaveau repede. Infloreau insa alaturi de un barbat generos si calm, care le aprecia feminitatea delicata. In epoca noastra, aceaste femei isi gasesc greu locul si iubesc sa petreaca timp in liniste, visand la povesti despre sufletul lor pereche. Zodia lor araba spune ca se casatoreau cu barbati extrovertiti, virili si impunatori, din zodiile Briceag (23 august - 22 septembrie) si Pumnal arabesc (23 octombrie - 21 noiembrie) sau Arc 22 noiembrie - 20 decembrie).

Femeile nascute in zodia Arc (intervalul 22 noiembrie - 20 decembrie) erau considerate a fi inzestrate cu o intelepciune nativa, lucru pentru care chiar daca nu erau apreciate de barbati, le dadea insa o nota de mister. Ele isi slujeau barbatul cu devotament si cel mai adesea erau foarte iubite de membrii mai in varsta ai familiei datorita comportamentului lor exemplar. In epoca noastra, aceste femei sunt independente si isi folosesc intelepciunea nativa ca sa se descurce in viata de zi cu zi. Zodia lor araba spune ca se casatoreau cu barbati din medii sociale la fel ca al lor, cu o mare asemanare de caracter si educatie, din zodiile Buzdugan (21 mai - 21 iunie), Toporisca (19 februarie - 20 martie) sau Prastie (20 ianuarie - 18 februarie).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu